Toiminta

TOIMINTA

Meille voit tulla sellaisena kuin olet ja millaisessa elämäntilanteessa tahansa.

Meille voit tulla sellaisena kuin olet ja millaisessa elämäntilanteessa tahansa, esimerkiksi kun ero uhkaa tai olet keskellä erokriisiä, lapsen huollosta ja tapaamisesta on vaikea sopia, parisuhdettasi koetellaan, tunnet uupuvasi, mielenterveytesi tai läheisesi mielenterveys järkkyy tai olet itsesi kanssa muuten vain hukassa etkä tiedä, mikä tai kuka auttaa.

Miesten asemalle voi tulla ilman lähetettä ja diagnoosia. Asemalle voi tulla myös nimettömänä. Ensitapaaminen pyritään järjestämään nopeasti, ja siinä kartoitetaan sekä mietitään yhdessä elämäntilannetta ja muutostoiveita.

Toiminta on tarkoitettu miehille ja heidän läheisilleen sekä miesten kanssa työskenteleville. Työmuotoina ovat yksilö-, pari- ja perhetyö sekä verkostotyö ja ryhmätoiminta, joita tukevat miesten omat kokemukset sekä vertaisuus.

Periaatteena on miehen kokonaisvaltainen kohtaaminen hänen omia toiveitaan sekä tavoitteitaan kunnioittaen; hänet nähdään muuna kuin ongelmiensa summana. Miesten asemalla kohdataan mies yksilönä, yhteisönsä ja yhteiskunnan jäsenenä. Yhteistyölle asetetaan tavoitteet voimavarat sekä vahvuudet huomioiden.

Tavoitteena on auttaa miehiä saamaan palveluja silloinkin, kun heidän tarpeensa eivät ole vielä riittävästi tunnistettavissa. Siten voidaan toimia ennakoivasti ja miesten omaa hyvinvointia sekä hyvinvoinnin kokemusta edistävästi.

Miesten asema

  • Perustettu vuonna 2006
  • Työntekijöitä 2
  • Toimii samoissa tiloissa VIOLA – väkivallasta vapaaksi ry:n kanssa Mikkelissä
  • Toimii Essoten alueella
  • Toimintaa tukee STEA ja VIOLA ry